Kovid-19'un ölüm nedenleri arasında beşinci sıraya yükseldiğini belirten Kluge, Avrupa kıtasında günlük ölüm rakamlarında binlik sınırın aşıldığına dikkat çekti. Kluge, salgının başlangıcından bu yana haftada en fazla vakanın (700 bin) Avrupa'da kaydedildiğini hatırlattı. Sayının sadece 10 günde 6 milyondan 7 milyona çıktığını kaydetti.
"Salgın seyrini tersine çevirmeyecek. Bunu başaracağız. Kluge, Avrupa'da salgının ilk aylarında olduğu gibi ülkelerin tamamen kapanmasına (olağanüstü hal uygulamaları) karşı olduğunu söyleyerek," orantılı "ve Salgına karşı hedefli mücadele yapılmalı.
Kluge, Avrupa'da artan vakalar Ekonomilerin sayılarını engellemek için kapanmak zorunda kaldığı Mart ortası senaryosuyla karşı karşıya kalmadığının altını çizen, "2-3 Nisan ayındaki zirveye göre günde kat daha fazla vaka, 5 kat daha az ölüm ve 2-3 kat daha uzun hastaneye yatış görüyoruz. '' :
"Hiçbir zaman çok geç değil (önlemleri sıkılaştırmak için), ama tabii ki kesinlikle endişeliyiz. Kısıtlayıcı önlemlerin hızlandırılmasının zamanı geldi. Ancak tam karantina (sokağa çıkma yasağı) son çare. Neyin yapılabileceğini ve yapılması gerektiğini Mart ayından daha iyi biliyoruz. "
Tam karantinaya karşı çıkan Klue, salgına karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesi halinde ölüm oranlarının Ocak ayında geçen Nisan ayına göre 4-5 kat artabileceği konusunda uyardı.
El yıkama ve diğer hijyenik tedbirlerin takip edilmesi gerektiğini tekrarlayan Kluge, maske takma oranının yüzde 60 olduğunu söyleyen Kluge, Avrupa'da maske takma oranının yüzde 95'e çıkması ve kamu ve özel alanlarda kalabalık toplantıların engellenmesi durumunda Avrupa'da 53 ülkede 281 bin kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Şubat ayına kadar engellenebilir.
"Virüsün değişmediğini, az çok tehlikeli hale gelmediğini belirten Kluge, artan vaka sayısının en önemli nedenlerinden birinin gençler arasında daha fazla test yapılması olduğunu söyledi. Kluge, ölüm oranlarının düşmesinde test sayısındaki artışın etkili olduğunu kaydetti.