Eğitim Sen Nejla Meclis Başkanı, birlik merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, gerekli tedbirler alınarak okulların ve üniversitelerin bir an önce açılmasını istedi. Kurul ayrıca UNESCO'ya göre, Türkiye'deki okullarda kalan 27 ülkeden birini alan eğitim işçilerinin aşı takvimine açıklık getirmek istedi.
Yönetim Kurulu'na Eğitim Sen Başkanı Nejl, sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı salgında eğitim politikası geliştirmek ve yönetmek için açık ve şeffaf verilere ve somut kriterlere dayalı etkili bir strateji geliştirmedi. Okullar varken garip zamanlar yaşadık. kapalı ve milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime erişemedi.Yoksul çocuk, cinsiyet rollerine göre ev işlerine yönlendirilen kız çocukları, özel ihtiyaçları olan çocuklar, anadili farklı çocuklar, mevsimlik işçiler ve göçmen çocuklar izledi. uzaktan eğitim.
Çocuklar için eğitim hakkı uygulanmamıştır.Eğitim ortamında yüz yüze çalışmak, eğitime başlamak, uzaktan eğitim eğitim işçilerinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak, öğrenci ve velilerin temel istekleridir. . "
Türkiye'deki okullar, kapalı kalan birkaç ülke Meclisi arasında, "UNESCO verilerine göre, 14 Aralık 2020'ye kadar toplayın 210 ülkeden 106'sında, kısmen 43'ünde okullar tamamen açıktı. Başka bir kategoride, 34 ülkede okullar Tatildeydik, 27 ülkede okullar kapatıldı. Türkiye, okulları kapatan 27 ülkeden biri "dedi.
Köyün okulun açıldığını, ancak taşımalı eğitim ulaşımı ile ilgili yeterli ek tedbir olduğunu belirten Meclis, "Kırsal kesimdeki okullarda risk varmış gibi göstererek, gerekli tedbirler alınmadan giriş eğitiminin ve okullarda kapasite geliştirmenin karşı karşıya olduğunu biliyoruz. bu okullara kadrolu öğretmenlere göre daha güvencesiz öğretmenler gönderiliyor Okulda etkili önlemler alınmazsa, güvencesiz öğretmenin müdahalesi çok sınırlı olabilir.Okullar, benzer şekilde, daimi öğretmenlerin şehrin çevresine gidemediği durumlarda, Bu öğretmenleri göndererek güvencesiz istihdam yaygın bir çalışma şekli haline geldi. 100 binden fazla öğretmen bu şekilde istihdam ediliyor. ”Yüz yüze eğitimin, aşı takvimi düzenlenmeden 8. ve 12. sınıflarda başlayacağına dikkat çekildi. Kurul, Milli Eğitim Bakanlığı'na hitaben:
Okullarda gerekli tedbirleri almamasına rağmen, 2021 MEB bütçesi, COVID-19 salgını göz ardı edilerek hazırlandı. Salgın yönetiminde şeffaflığa odaklanması gereken MEB yöneticileri kulağa hoş gelen açıklamalar yerine ortak sözler söyleyerek halkın dikkatini dağıtmayı tercih etti. MEB yöneticileri, okullarda alınması gereken önlemlerin neden uygulanmadığına dair bir açıklama yapmalıdır. "