Cumhurbaşkanının paylaşımının ardından çalışmalarına hız veren Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimin detaylarını içeren bir açıklama yaptı. Buna göre ilkokul 1., 2., 3. ve 4. sınıflar ile ortaokul 8. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflar haftanın 2 günü okula gidecek. Haftada 2 gün süren eğitim ve öğretim sürecinde; İlkokul 1., 2., 3. ve 4. sınıflar ve ortaokul 8. sınıflar 6 + 6 olmak üzere toplam 12 saat, imam hatip ortaokulları 7 + 7 olmak üzere toplam 14 saat, lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflar Toplamda 8 + 8 sınıf.
Daha önce de belirtildiği gibi, çocuklarını okula yüz yüze eğitim için göndermek istemeyen velilerden yazılı onay istenecek ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacaktır. Ancak bu öğrenciler katıldıkları dersin müfredatından sorumlu olacaklardır.
Okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden çocuklara yüz yüze eğitim, haftada 5 gün ve günde 6 saat aktivite verilecek.
Nüfusun seyrek olduğu köy ve benzeri yerlerde, ilkokul, İmam hatip ortaokullarının her kademesinde il / ilçe milli eğitim müdürlükleri ile işbirliği içinde il sağlık kurullarınca alınacak kararlar doğrultusunda tüm kurslar yapılacaktır. yüz yüze eğitim yoluyla öğretildi. Bu komiteler bu okullarda haftada kaç gün eğitim verileceğini belirleyecek.
Derslerin süresine baktığımızda derslerin 30 dakika işleneceğini ve dersler arası dinlenme süresinin 10 dakika olacağını görüyoruz. Bir diğer önemli detay ise Valiliklerin alacağı karar doğrultusunda ilk ve orta dereceli okulların cumartesi günleri 8. sınıflarda yüz yüze eğitim verebilecek olmasıdır. genişletileceğini duyurdu. Açıklamada, yüz yüze eğitime ilkokul 2,3 ve 4. sınıflarda, ortaokul 8. ve lise 12. sınıflarda belirlenen kurallar çerçevesinde başlanacağı duyuruldu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın hangi kursların yüz yüze yapılacağına ilişkin açıklamasına göre: