Bilim İnsanları, İlk Kez Radyo Teleskobuyla Kahverengi Cüce Tespit Etti

Bilim adamları ilk kez bir radyo teleskopu kullanarak soğuk kahverengi bir cüce veya süper gezegeni tespit edebildiler. Yapılan bu keşfin daha birçok keşfe kapı açabileceği belirtildi.

Gökbilimciler, bir radyo teleskopu kullanarak soğuk bir kahverengi cüce veya süper gezegen keşfeden ilk kişilerdir. Kahverengi cücelerin Jüpiter'inkinden 15 ila 75 kat daha fazla kütleye sahip olduğu ve sistemimizdeki bazı gezegenler gibi gazlı bir atmosfere sahip oldukları bilinmektedir.

Kahverengi cüce ilk olarak radyo teleskopu tarafından tespit edildi

BDRJ1750 + 3809 olarak sınıflandırılan ve Elegast adı verilen bu kahverengi cüce, radyo gözlemleriyle tespit edilen bir yıldızdan daha küçük ilk gök cismi oldu. The Independent'ta yer alan habere göre bu nesneler genellikle kızılötesi gökyüzü çalışmaları ile tespit ediliyor. Kahverengi cüceler füzyon reaksiyonları gerçekleştiremedikleri için radyo dalgaboyu ışığı yayarlar. Ayrıca radyo dalgaları ve kutu ışıkları gibi radyasyonlar üretmek için elektronlar gibi yüklü parçacıkları hızlandırırlar. Şimdiye kadar çok az sayıda kahverengi cücede radyo salınımları gözlemlendi ve bunların tümü kızılötesi araştırmalarla tespit edildi. Bu sefer kahverengi cücenin radyo teleskopuyla tespit edilmesi, gökbilimcilerin çok soğuk ve soluk cisimleri de tespit edebildiğini göstermiştir. Bu aynı zamanda gezegensel gaz devi dış gezegenlerin serbestçe tespit edilmesinin yolunu açtı. Çalışmanın yazarlarından Michael Liu, çalışmanın Güneş çevresindeki en soğuk nesneleri bulmak için yeni bir kapı açtığını söyledi.

Bunlara da Göz Atın

NASA gezegen görevlerini genişletiyor

NASA uzay görevlerini yöneten uzmanlardan oluşan bağımsız bir inceleme kurulu, Juno ve InSight görevlerini oldukça başarılı buldu ve NASA'nın görevlere devam etmesini tavsiye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.