Elektrikli Otomobillerin Şarj Süresi Sorunu Tarihe Gömülecek

Otomotiv endüstrisinin geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller için her şey pembe değil. Bu araçların en önemli sorunlarından biri olan şarj süresi yakında tarihe karışacak.

Tesla gibi şirketlerin başı çektiği elektrikli otomobil pazarı, tüm dünyada büyümeye devam ediyor. Klasik arabaların aksine, bu araçların performansı büyük ölçüde akülerinin performansına bağlıdır. Elektrikli otomobillerin önündeki en temel engeller de bu alanda ortaya çıkıyor. Yavaş şarj süreleri ve kötü performanslar, genellikle bu arabaları satın almayı düşünenlerin ana endişeleri haline geldi. POBTEK Ekibi bu sorunu çözebilecek bir teknoloji duyurdu.

Yeni, gelişmiş yöntem

POBTEK'ten Profesör Byoungwoo Kang ve Metalurji ve Mühendislik Bölümü'nden Dr. Sungkyunkwan Üniversitesi enerji bölümünden Profesör Won-Sub Yoon, Minkyung Kim liderliğindeki araştırma ekibi, yeni bir lityum iyon şarj prosedürü geliştirdi. Bu yöntemde, şarj / deşarj süresi önemli ölçüde kısaltılabilirken partikül boyutu olmaz. Bu yöntem sayesinde pillerin boyutuna bağlı olarak enerji depolama miktarı düşüktü. Yeni yöntemde, bir ara faz sayesinde büyük enerji yoğunluğunu kaybetmeden ve partikül boyutunu küçültmeden daha uzun ömürlü Lityum-iyon piller üretmek mümkündür. Etkilendikçe yapısal bozulma yaşar. Yeni yöntemde kullanılan bir ara aşama sayesinde bu etki büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır. Daha homojen hale gelen pil hücreleri de çok daha hızlı şarj olabiliyor ve çok daha güçlü elektrik sağlıyor.

6 dakikada% 90 şarj

Yeni yöntemde kullanılan ara faz, bir geçiş katmanı oluşturmak için farklı parçacık yapılarını kullanır. Sonuç olarak Li-ion olarak bildiğimiz piller adeta sınıfın ötesine geçiyor. Ekibin geliştirdiği test bataryası 6 dakikada% 90 dolana ulaşır. Ek olarak, bataryada depolanan enerjinin% 54'ünü sadece 18 saniyede boşaltabilir. Bu, yüksek performanslı piller için umut veriyor. Profesör Byungwoo Kang yaptığı açıklamada, geleneksel yöntemlerin düşük enerji yoğunluğu ile hızlı şarj arasında bir orta nokta bulmayı amaçladığını söyledi. Yöntemlerinin bu sorunu aştığını söyleyen bilim insanı, araştırmalarının yüksek enerji yoğunluklu, hızlı şarjlı pillerin önünü açacağını belirtti.

Bunlara da Göz Atın

BioNTech COVID-19 Aşısı, Doğurganlığı Etkilemiyor Ancak Sonraki 2 Ay Hamilelik Tavsiye Edilmiyor

Geçtiğimiz haftalarda İngiltere'den onay alan Pfizer ve BioNTech aşısı, kısırlığa neden olduğu iddialarıyla gündeme geldi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.