Milli SİHA’lar gelecekte yeni kabiliyetler kazanacak

Türkiye'nin geliştirdiği insansız hava araçlarında (SIH) başarıyla hizmet veren silahlı, ihracat başarısı mini akıllı mühimmat (MAM) ailesini yakalayarak, gelecek genişleyecek ve farklı platformlarda kullanılabilecek yeni yetenekler kazanacak.

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkincisi, AA muhabiri, Türkiye'nin SIH Geliştirme Programı'nın ne kadar önemli ve doğru karar kapsamında bugün net bir şekilde görülebileceğini söyledi.

Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Bayraktar TB2 (TSK) tarafından son dönemde yaşanan çatışmaların kapasite ve kabiliyetine çok ciddi bir avantaj kazandırdığına işaret ederek, "Bunun işe yaramadığını ve şükran duyması gerektiğini herkese teşekkür etmek. Türkiye'nin etkisi açısından çok ciddi bir oyun değiştirici ve operasyonların seyrini Türkiye'nin lehine çeviren bir gelişme oldu. " dedi.

Türkiye Bayraktar TB2 başta olmak üzere pek çok insansız hava aracı (İHA) İkincisi, platformu İHA'larda aktif bir "üs olarak kullanmanın, MAM ailesinin MAM-L ve MAM-C olarak adlandırılabileceğini hatırlattı. Sahada aktif olarak kullanılıyorlar, yetenek ve vuruş gücü açısından çok ciddi bir avantaj sağlıyor. İkincisi, sahadan aldığı geri bildirim ve bilgilerle bu konuda ciddi iyileştirmeler yapıldığına dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

" Geldiğimiz noktada MAM ailesi dünyadaki benzerlerinin çok ilerisinde. Rotayı değiştiren ve grev avantajı sağlayan bir savaş. Özellikle operasyonel olarak kanıtlanmış bir mühimmat olması ve çok yüksek bir verimliliğe sahip olması Türk Silahlı Kuvvetleri için çok ciddi bir avantaj ama bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. MAM-L ve MAM-C'nin özellikle ikinci, daha gelişmiş versiyonları şu anda geliştirilmektedir. Biz de bu aileyi genişletmek istiyoruz. Akıncı ve Aksungur gibi platformlarımız yakın gelecekte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılacak. Bu platformların yetenekleri çok daha yüksektir. Yetenekleriyle birlikte, daha yüksek yeteneklere sahip ve farklı görevleri yerine getirebilen MAM ailesini genişletmeyi planlıyoruz. Hem r çeşitliliği hem de farklı savaş başlıkları, her iki farklı platformun geliştirilmesinden sonraki süreçte MAM ailesi ile imha kabiliyetlerine devam edecek. "

" yurt dışından ciddi talep var "

Murat İkincisi, özellikle uluslararası alanda, sahadaki başarıya paralel sihai var Bu ürünlere çok ciddi talep olduğunu söyledi. İkinci olarak şu bilgileri verdi:

" Ukrayna ve Azerbaycan gibi ülkelere sattığımız ürünler. Son videolarda da görüyoruz, Azerbaycan'da kullanımıyla kardeşlerimize çok ciddi avantajlar sağlıyor, hedeflere ciddi kayıplar verebilecek bir sistem hala kullanılıyor. "

Özellikle İHA ve İHA'ların savaş alanında aktif kullanımını artırarak, bu çözümlere olan talep ve ihtiyaç çok üst seviyeye çıktığını vurgulayarak," Bu talebin giderek artacağını değerlendiriyoruz "ifadelerini kullandı.

Savaş kavramının ağır ve büyük platform kullanımından daha hafif, insansız ve daha akıllı platformlara doğru evrildiğine işaret eden ikincisi ROKETSAN ve özellikle TSK olarak, hem iç Ar-Ge projeleri hem de çalışmalar yapacaklarını belirtti. Ekosistemdeki şirketlerin dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak için MAM ailesini genişletmek ve yeteneklerini artırmak için üst düzey yetenekli ürünler yaratması.

"Sungur göreve hazır"

Murat İkinci, kamuoyuna paylaştı Sungur hava savunması Sungur'un etkin bir şekilde kullanılabileceğini kanıtladığını vurgulayan Sungur, şunları söyledi:

"Araç üzerine monte edilen ve araçtan atılabilen versiyon TSK'ya teslim edilmeye hazır. Hem hava hem de kara hedeflerini aynı anda angaje edebilen Sungur ve Cirit'i aynı platformda birleştirmeyi ve zırhlı araç üzerinden sadece hava hedeflerini kontrol eden sistemi hedefledik. Başkanımızın ROKETSAN'ı ziyareti sırasında gösterdiğimiz platform, bu iki yeteneği bir arada sunma kabiliyetine sahipti. Buradaki amacımız, mobil bir platformun, özellikle ileriye dönük bir gözlemci olarak kullanıldığında veya bir sınır kontrolü gerçekleştirirken, yalnızca hava veya yalnızca yer hedefleriyle etkileşime girebilen bir platform yerine, her iki hedefi de aktif olarak ateşleyebilmesidir. Bu konudaki çalışmalarımız son aşamaya geldi. Sungur, silahlı kuvvetlerimize araca monte edilerek teslim edilmeye hazır. Cirit uzun süredir kendini kanıtlamış bir sistemdir. Bu iki sistemi ve benzeri sistemleri tek bir platformda toplayarak daha verimli ve dinamik bir platform gerçekleştirmeyi hedefledik. Önümüzdeki dönemde farklı silah sistemlerinin birlikte ateşlenebileceği ve daha esnek kullanılabileceği fırlatıcılar görülecektir.

Bunlara da Göz Atın

Mutasyon geçiren koronavirüs çocuklar arasında daha hızlı mı yayılıyor?

Bilim adamları, koronovirüs mutasyonundan kaynaklanan yeni varyantın çocuklar arasında daha kolay yayılma olasılığını araştırıyor. Bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.